Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Full informatiu FCPP Num 36 - Juny 2014

Ets a:  IniciNotíciesFulls Informatius FCPPNotícia id 24074
30.06.2014

Fulls Informatius FCPPFull informatiu FCPP Num 36 - Juny 2014

Catalunya guanya la segona Challenge Cup

     

El  7 i 8 de juny es va jugar al  Pitch & Putt Papalús de Lloret de Mar la sisena edició de la Challenge Cup entre Catalunya i Irlanda.

Aquesta competició es va iniciar el 1997, quan es va celebrar la primera Challenge Cup al camp de Solius.  Van haver de passar 11 anys per a que es fes realitat que Catalunya guanyés a Irlanda. Va ser el 2 de març de 2008 quan a Platja d’Aro Daniel Gimenez, Jordi Serra, Marçal Moré, Joan Perich, Daniel Coleman, Marc Garcia, Salvador Garangou i Marc Lloret, capitanejats per en Xavier Ponsdomènech guanyaven a Irlanda en la IV edició de la Challenge Cup. En la cinquena edició jugada a Irlanda els jugadors de la Pitch & Putt Union of Ireland tornaven a guanyar de forma clara als jugadors de la Federació Catalana de Pitch & Putt

Ara en el 2014 la VI Challenge era la primera edició en que canviava el format i jugaven dotze jugadors per equips amb 4 absoluts, 3 dones, 2 juvenils i 3 sèniors. La PPUI també va voler marcar-se un objectiu en aquesta competició, que participessin jugadors de primer nivell que no havien participat abans a la selecció irlandesa.

En els primers 18 forats de dissabte Catalunya es posava per davant en el marcador per 3,5 a 2,5. Era la primera vegada en la història que els catalans guanyaven als irlandesos en la modalitat foursome, dos jugadors una bola. Modalitat que es juga molt a Irlanda i gairebé gens a Catalunya.

En la segona volta es jugava en modalitat fourball, dos jugadors millor bola, modalitat on els jugadors catalans estan més acostumats a jugar i sempre han fet bons resultats.  L’avantatge s’ampliava i quedava el marcador en 7,5 a4,5. Els jugadors i jugadores catalans anaven a dormir sabent que tenien certa avantatge però el seleccionador català Xavier Ponsdomènech els hi deixava clar que no estava tota la feina feta i calien cinc punts més en els individuals del diumenge per guanyar la segona Challenge.

En els partits individuals Irlanda guanyava els dos primers punts de juvenils però les dones asseguraven 3 punts més pels catalans. Posteriorment Josep Martínez guanyava clarament a Christy Broe per 4 forats. Dos sèniors catalans, Paco Arévalo i Salvador Moliné perdien els seus partits i era necessari un punt més com a mínim.  Ricardo Betlinski guanyava a Martin Fawl per 3 forats i era el punt que significava el triomf per Catalunya. En els partits que quedaven per jugar Marc Lloret perdia per un forat tot i haver fet 8 berdies, Daniel Giménez per 3 i Enric Sanz guanyava el darrer partit per dos forats, definint un resultat final de Catalunya 13,5 Irlanda 10,5.

Cal destacar en gran paper de les jugadores de la selecció Núria Dalmau, Encarnación Robledo i Abby Nchshon que van guanyar 6 dels 7 punts que van disputar. Pels juvenils el debut internacional de Jordi Torrecilla i Marc Ibànyez el hi va servir per a guanyar experiència. Malgrat no haver guanyat cap punt enfront de dos juvenils irlandesos amb més experiència competitiva, el seu joc va ser ascendent i van mostrat el gran futur que tenen per davant.

L’acte de cloenda va estar presidit pel president de la FIPPA Sr Víctor Moscatel, el president de la Pitch & Putt Union of Ireland Sr Eamon Birchall i el Representant territorial de l’esport a Girona de la Secretaria General de l’Esport Sr Josep Pujols.

El capità de l’equip irlandès Michael Murphy feia entrega del trofeu al capità català Xavier Ponsdomènech.

 

Resultats

Àlbum de fotos

Vídeo de UFEC TV

Vídeo de Tee a Green

 

Retall de premsa:

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC