Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Recomanacions de seguretat als camps de Pitch and Putt

Ets a:  IniciNotíciesReglaments FCPPNotícia id 6865
07.08.2007

Reglaments FCPPRecomanacions de seguretat als camps de Pitch and Putt

Recomanacions de seguretat als camps de Pitch and Putt
RECOMANACIONS PER LES INSTAL•LACIONS DE PITCH AND PUTT A CATALUNYA

 

RECOMANACIONS PER LES INSTAL·LACIONS DE PITCH AND PUTT A CATALUNYA

 

 

El número de P&P existents (més de 30 en el moment de redactar aquestes Recomanacions) i el llarg període de temps des de que es va iniciar aquest esport (Solius, 1989) fan que es tingui una important experiència sobre el seu funcionament i sobre les normes de seguretat aconsellables.

 

Aquestes Recomanacions de l’Associació Catalana de Pitch and Putt segueixen les línies establertes pel document que l’any 2001 es va elaborar conjuntament entre l’ACPP i la Federació Catalana de Golf i pretenen servir de guia als promotors i projectistes de les instal·lacions qui son, en definitiva, els que hauran d’estudiar cada cas en particular i decidir el disseny – i les mesures de seguretat necessàries – tenint en compte els aspectes esportius, la seguretat dels jugadors i la integració ambiental del terreny de joc.

 

En cap cas cal entendre-les com una normativa infal·lible per evitar accidents si no d’unes mesures que es recomanen a tots els camps per ajudar a augmentar el seu nivell de seguretat.

 

  1. Jugadors

 

1.1.  Es recomana que cap jugador pugui sortir al camp sense un coneixement mínim del joc, tant a nivell teòric com pràctic, per donar fluïdesa al joc i disminuir el risc d’accidents.

 

1.2.  Els jugadors principiants hauran de sortir al camp, les primeres vegades, acompanyats per professor o per jugadors experts i, en tot cas, en hores d’escassa aglomeració.

 

1.3.  Es recomana que no hi hagin forats de més de noranta metres pels principiants. En cas de que el camp tingui forats que superin aquesta longitud, es recomana posar-hi un segon lloc de sortida. Igualment es recomana aquesta segona zona quan els forats no acompleixin les condicions mínimes de seguretat.

 

1.4.  Es recomana als camps que col·loquin en llocs ben visibles les normes de seguretat obligatòries així com les normes d’etiqueta de forma que els jugadors tinguin informació adequada.

 

1.5.  Igualment es recomana informar als jugadors sobre la cobertura de la pòlissa d’accidents que obligatòriament cal que tingui subscrita cada camp i prohibir la sortida amb acompanyants (en especial nens). Es recorda que en cas d’accident, el camp i/o el jugador són els únics responsables.

 

  1. El camp

 

2.1.  Quan es tracta de competicions de l’ACPP o de la Federació Catalana de Pitch and Putt, els forats han de tenir una longitud entre 40 i 120 metres, amb una longitud total mínima de 1.000 metres i una màxima de 1.600 metres pels camps de divuit forats. Es recomana que els camps tinguin també sortides EPPA ó FIPPA que són potestatives en competicions locals i obligatòries en les competicions internacionals (forats fins a 90 metres i longitud total màxima per un recorregut de 18 forats de 1.200 metres).

 

2.2.  Es aconsellable una superfície mínima de 5 hectàrees per un camp de P&P a Catalunya, terreny de pràctiques a part.

 

2.3.  Es recomana tant mateix l’existència d’una zona de pràctiques que hauria d’incloure, sent possible, un putting green, zona d’approach i bunker.

 

2.4.  La col·locació dels llocs de sortida respecte al recorregut d’altres forats, la situació dels bunkers i el disseny dels forats en general, cal que estigui fet de manera que no suposi un perill per els jugadors i que garanteixi un grau de seguretat adequat. Es recomana, si és necessari tenint en compte aquesta finalitat, la col·locació de xarxes de protecció i/o plantes arbustives, especialment en els llocs de sortida.

 

En els esquemes adjunts a aquestes Recomanacions (Annex número 2) es delimiten uns perímetres de joc que s’aconsellen per cada forat.

 

  1. Zona de pràctiques

 

Es recomana que les instal·lacions estiguin dotades d’àmplies zones de pràctiques, a poder ser, camp de pràctiques pròpiament dit, zona d’approach, bunkeri putting green.

 

Les dimensions dependran del terreny disponible i del grau de perillositat que existeixi depenent de l’ús dels terrenys contigus, estimant una superfície mínima entre 1,25 i 2 hectàrees (Annex número 1).

 

Atès el perill que això comporta, es recomana la col·locació d’una barrera o senyal molt visible que impedeixi que els jugadors i acompanyants es puguin situar immediatament darrera dels jugadors que practiquen, així com una separació mínima de tres metres entre cada lloc de pràctica.

 

  1. Responsabilitats

 

Aquestes normes son solament orientacions que poden ser assumides genèricament per tot camp de P&P, sense que, no obstant, l’aplicació de les mateixes exoneri per sí sola la responsabilitat al camp en front a possibles reclamacions de tercers. La FCPP no té autoritat per damunt de la Llei o dels Tribunals per determinar quines conductes són les que comporten una responsabilitat del camp davant d’un fet determinat, ni assumeix responsabilitat alguna per qualsevol accident que es pogués produir en un camp, inclòs en el cas de que hagués observat aquestes Recomanacions.

 

ANNEXES

 

  1. Dimensions mínimes aconsellables per els camps de pràctiques
  2. Esquema de perímetres de joc recomanables

 

 

Aquest document s’ha aprovat per la Junta Directiva ACPP amb data 17 octubre 2006

 

 

 

 

 

RECOMANACIONS PER LES INTAL·LACIONS DE PITCH AND PUTT A CATALUNYA

 

ANNEX 1

 

 

 

CAMP DE PRÀCTIQUES

 

Dimensions mínimes recomanables amb terrenys contigus d’escassa perillositat:

 

  1. Si es desitja que en el camp de pràctiques es puguin utilitzar fustes

1.1.   Amb bola tipus de pràctiques: longitud, 210 metres. Amplada en la zona de caiguda, 100 metres. Superfície, 1,7 hectàrees.

1.2.   Amb boles normals: longitud, 230 metres. Amplada en la zona de caiguda, 100 metres. Superfície, 2 hectàrees.

 

  1. Si es limita a l’ús de ferros

Longitud mínima, 180 metres. Amplada en la zona de caiguda, 80 metres. Superfície, 1,25 hectàrees.

 

  1. Zona de pràctica d’approach i sortida de bunker

Es recomana una superfície mínima de 1.000 metres quadrats (800 per 9 forats)

 

  1. Putting green

Es recomana una superfície mínima de 400 metres quadrats (300 per 9 forats)

 

 

 

 

 

 

ANNEX Nº2

 

Perimetres de joc recomanables

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC