Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Per una carrera sense obstacles, manifest de la UFEC en el Dia de les Dones

Ets a:  IniciNotíciesAltres NotíciesNotícia id 36877
08.03.2019

Altres NotíciesPer una carrera sense obstacles, manifest de la UFEC en el Dia de les Dones


En el Dia Internacional de la Dona, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya volem posar de manifest la realitat que pateixen les dones en l’esport català amb la voluntat de seguir lluitant per una societat plenament compromesa amb la igualtat de gènere.


Per una carrera sense obstacles!


L’esport ha de ser un espai de lleure i competitivitat on totes les persones puguin participar indistintament del seu origen, sexe o edat, i per això no pot quedar al marge de la lluita per la igualtat efectiva entre homes i dones.


Afortunadament, Catalunya té una molt bona representació de dones en l’elit esportiva mundial i cada cop són més les que practiquen un esport federat o activitat física, acostant-se així als estàndards masculins. Prova d’això és la previsió d’arribar al 49% de representació femenina als Jocs Olímpics de Tòquio 2020.


Tot i això, queda molt camí per recórrer fins a arribar a la plena igualtat i volem constatar que: 

  1. L’esport és un reflex de la nostra societat i encara avui trobem exemples de discriminació. La quota de pantalla de l’esport femení en la informació és ínfima respecte a la del masculí. Segons el Consell de l’Audiovisual de Catalunya el 91,5% de les notícies esportives fan referència a esports practicats per homes. 
  1. Les dones en l’esport han d’enfrontar-se a episodis de menyspreu pel simple fet de ser dones i pateixen la discriminació que suposa la bretxa salarial o les dificultats per conciliar el fet de ser mare amb l’esport de competició. 
  1. En l’àmbit directiu, manca visibilització per aconseguir més presència femenina en la gestió i direcció d’administracions i entitats esportives. De fet, moltes de les polítiques implementades en altres àmbits, com l’empresarial, no han arribat al món de l’esport.


Per això, avui declarem que: 

  1. Volem contribuir fermament a fomentar accions en pro de la igualtat efectiva.
  2. Hem constituït la Comissió “Dirigents, Dones i Esport” per encarar els reptes i promoure de manera contínua la igualtat en clubs i federacions i promoure la visibilització de la tasca de les dones a l’esport.
  3. Apostem perquè la ILP de la Llei de l’esport que estem impulsant signifiqui un gran canvi per a l’esport femení i inclusiu, amb la promoció de la igualtat en tots els àmbits de l’esport.
  4. Creiem fermament en l’esport com a un catalitzador imprescindible per a l’apoderament de la dona i el seu lideratge en la presa de decisions.


La igualtat no és cap privilegi, és un dret fonamental irrenunciable que hem de defensar entre totes i tots. Per això enguany, i tants cops com faci falta, serem al costat de totes aquelles persones que treballen per la igualtat efectiva entre dones i homes, que lluiten per una carrera sense obstacles.


MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC