Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Protocol de decisió per la suspensió de proves oficials amb motiu d'inclemències meteorològiques

Ets a:  IniciNotíciesAltres NotíciesNotícia id 31154
08.02.2017

Altres NotíciesProtocol de decisió per la suspensió de proves oficials amb motiu d'inclemències meteorològiques

Es recullen a continuació de forma informativa les circulars que són d'aplicació per a prendre la decisió de possibles suspensions de proves oficials amb motiu d'inclemències meteorològiques.

Seran d'aplicació per aquests casos:
Circular FCPP 05/2006 relativa als possibles problemes d'accés a la seu d'una competició
Circular FCPP 03/2011 relativa als motius de suspensió per situació meteorològica al camp seu d'una competició
Altres avisos de Protecció Civil que afectin a les activitats a l'aire lliure


Circular FCPP 05/2006 


Definició:

Aquest pla regula la suspensió d'una prova en els casos en que es posi en perill la integritat física dels seus participants degut a problemes d'accés causats per inclemències meteorològiques.

Principis:

  • Criteris públics
  • Obligatorietat d'ésser coneguts per part de tots els membres de la FCPP.
  • No discrimina segons la densitat de població del país.
  • Afecta als fenòmens meteorològics de pluja, neu, vent i temperatura- No inclou boira, calamarsa, sismes, esllavissades, incendis ni qualsevol altre fenomen natural dels ja mencionats.
  • El camp on es celebra la prova sempre pot demanar al CUJD que es pronunciï encara que no es compleixin els requisits.
  • El CUJD es pot pronunciar encara que no es compleixin els requisits.
  • La decisió del CUJD és vinculant.
  • L'anuI·lació de la prova es regularà de la mateixa manera que si hagués fet el Comitè de Competició del camp per mal estat del terreny de joc.

 

(CUJD: Comitè d'Urgència de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Pitch&Putt)


Abans de l’inici de la prova  qui ha d’iniciar l’aplicació del protocol és el membre del comitè organitzador que pertany al camp on es celebrarà la prova.

Una vegada iniciada la prova serà el Comitè de Competició de la prova qui inicií l’aplicació del protocol o prengui qualsevol decisió sobre la suspensió de la prova.

 

Circular FCPP 03/2011

 

El Comitè d’Àrbitres ha realitzat un protocol d’actuació en casos d’inclemències meteorològiques, aprovat per la Comissió Esportiva i per la Junta Directiva:


El Comitè de Competició podrà suspendre la prova per inclemències meteorològiques en les següents circumstàncies:

a) En quant hi hagi un forat inundat com a conseqüència de la pluja, o l’aigua de la pluja envolti totalment el forat eliminant la possibilitat de trobar una línia de putt lliure d’aigua.

b) Quan la boira espessa impedeix veure la bandera d’un forat des del lloc de sortida d’aquest forat. La primera suspensió de la prova serà de mitja hora. Si continua la condició atmosfèrica es perllongarà la suspensió mitja hora més. Si persisteix la situació, caldrà posar-se en contacte amb el Comitè d’Urgència de la FCPP qui prendrà una decisió al respecte.

c) Quan el fort vent sigui el causant de que una bola en repòs en el green es mogui i passi a quedar-se aturada en un altre lloc i que això succeeixi en més d’un green del recorregut.

d) Quan , com a conseqüència del fred intens, un o varis greens estiguin gelats no permetent el joc normal amb risc per a la conservació del terreny de joc. La primera suspensió de la prova serà de mitja hora. Si continua l’estat del/s green/s, es perllongarà la suspensió mitja hora més. Si persisteix la situació,caldrà posar-se en contacte amb el Comitè d’Urgència de la FCPP qui prendrà una decisió al respecte.

e) Quan es produeixin llamps com a conseqüència d’una tempesta elèctrica. En aquest cas, la suspensió serà immediata i si es dona el cas de que es pugui preveure la situació, el Comitè establirà un codi de senyals per a interrompre el joc:

  • Toc perllongat de sirena: interrompre immediatament el joc i anar-se’n a la casa club (penalitat de desqualificació per infracció).
  • Tres tocs consecutius de sirena: es permet realitzar el cop que es té preparat i els jugadors es quedaran en el lloc del recorregut on estan (penalitat de desqualificació per infracció).
  • Dos tocs curts de sirena: els jugadors poden tornar a emprendre el joc.

f) Excepcionalment, quan seria injust no suspendre-la valorant altres elements aquí no especificats.


MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC