Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

Informació del Curs de tècnic d’esport en Pitch & Putt Nivell I

Ets a:  IniciNotíciesCirculars FCPPNotícia id 13500
30.06.2010

Circulars FCPPInformació del Curs de tècnic d’esport en Pitch & Putt Nivell I

Circular FCPP 6/2010. Informació del Curs de tècnic d’esport en Pitch & Putt Nivell I

FCPP                       CIRCULAR Nº 6/2010

 

Informació del Curs de tècnic d’esport

en Pitch & Putt Nivell I

 

S’informa a tots els jugadores i jugadores de Pitch & Putt que la Federació Catalana de Pitch & Putt està treballant juntament amb l’Escola Catalana de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya en el desenvolupament de la formació de Tècnic d’Esport en Pitch & Putt Nivell I.

Aquesta formació es farà d’acord a l'Ordre del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, ECD/3310/2002, de 16 de desembre (publicada al BOE 312 del 30 de desembre de 2002), per la qual es completen els aspectes curriculars i els requisits generals de les formacions en matèria esportiva, a què es refereix la disposició transitòria primera del Reial Decret 1913/1997, de 19 de desembre, i que estableix en el seu article tercer, apartat primer punt u, que els òrgans competents de les comunitats autònomes poden promoure les activitats de formació, objecte de l'Ordre, d'acord amb les competències que els corresponen en matèria d'esports, tant pels seus Estatuts d'Autonomia com per la legislació esportiva.

Els requisits per poder accedir al nivell I són:

·                     Haver complert els 16 anys.

·                     Acreditar el títol de graduat en educació secundària obligatòria, o titulació equivalent a efectes acadèmics, o si s'escau, superar la prova de maduresa per a majors de 18 anys.

·                     Assegurança mèdica, que pot ser la de la llicència federativa de Pitch & Putt.

 

La formació per a ser Tècnic d’Esport en Pitch & Putt Nivell I constarà de:

Prova d’accès

L’objectiu és que els aspirants demostrin que posseeixen la condició física imprescindible i les habilitats específiques necessàries per desenvolupar amb aprofitament la formació escollida.

 

Es valorarà l’execució de diferents cops. Tots els cops s’hauran d’executar de forma satisfactòria i assolint l’objectiu marcat en més del 50% dels intents.

 

 

Bloc Comú (45h)

Són aspectes de formació comuns en tots els esports. Es pot cursar abans o després del bloc específic. Consta de les següents àrees:

Àrea de Fonaments Biològics Àrea del Comportament i de l’Aprenentatge

Àrea de Teoria i Pràctica de l’Entrenament Esportiu

Àrea d’Organització i Legislació de l’Esport

S’haurà de superar l’avaluació  de cada àrea. L’alumne obtindrà una nota entre 0 i 10.

 

Bloc Específic de Pitch & Putt (mínim de 75h)

Serà necessari haver superat la prova d’accés prèviament.

Constarà de les següents àrees:

Àrea de Formació Tècnica, Tàctica i Reglament

Àrea de Didàctica

Àrea de Seguretat i Higiene

Àrea de Desenvolupament Professional

S’haurà de superar l’avaluació  de cada àrea. L’alumne obtindrà una nota entre 0 i 10.

 

Període de pràctiques (150h)

Per iniciar les pràctiques cal haver superat el bloc específic de Pitch & Putt. Cal haver superat o estar matriculat en el bloc comú.

L’alumne haurà de presentar una memòria de les pràctiques realitzades. L’alumne obtindrà una nota d’apte o no apte.

 

Una vegada superats els dos blocs i el període de pràctiques de forma apta es passarà a ser Tècnic de Pitch & Putt Nivell I. Segons l’ordre estatal 3310/2002 els tècnics de Nivell I podran realitzar a nivell professional tasques d’iniciació tècnica i tàctica, programar i en el seu cas dirigir l’entrenament en un estadi bàsic, acompanyar als jugadors a les competicions bàsiques, participar en l’organització i desenvolupament de les competicions i activitats i col·laborar com auxiliar d’un entrenador de nivell superior.

La Federació Catalana de Pitch & Putt preveu iniciar la formació del Bloc Específic en P&P  en el 2011. Es per això que demanem a  les persones interessades en fer aquesta formació que es posin en contacte amb la FCPP per mitjà d’un escrit a formacio@pitchputt.cat ja que es necessitarà un mínim de 20 persones en el bloc específic per a poder fer el curs. Aquesta informació és merament orientativa i no és ni una preinscripció, ni una inscripció.

 Aquelles persones interessades que vulguin avançar la seva formació també poden fer la formació del Bloc Comú abans o a inicis del 2011.

 

Formacions futures

S’espera que en el futur la FCPP posi en marxa la formació de Tècnic d’Esport en Pitch & Putt Nivell II i la de Tècnic d’Esport en Pitch & Putt Nivell III.

El nivell II segons les normatives actuals seria un total de 480h de formació repartides en 70h del bloc comú, 210h del bloc específic i 200h del període de pràctiques. El nivell III segons les normatives actuals seria un total de 600h de formació repartides en 100h del bloc comú, 300h del bloc específic i 200h del període de pràctiques. A més caldrà acomplir amb les condicions d’accés a cada nivell.

Els tècnics de Nivell II podran perfeccionar l'execució dels elements tècnics i tàctics, programar i dirigir entrenaments, dirigir a esportistes i equips, promoure i participar
en el desenvolupament tècnic de les competicions i col·laborar com a tutor del període de pràctiques corresponent a l' nivell I.

Els tècnics de Nivell III podran planificar i dirigir l'entrenament d'esportistes i equips, dirigir i coordinar l'activitat de els entrenadors de nivell inferior, participar en la formació d'entrenadors, gestionar les escoles de tecnificació esportiva i promoure i participar en l'organització i desenvolupament de competicions.

 

Secretaria de la FCPP

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC