Aquest web utilitza galetes ("cookies") pròpies i de tercers per millorar l'experiència de l'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús.   Ok
f

FCPP Federació Catalana de Pitch and Putt

La FCPP ha rebut el certificat de Qualitat de la Secretaria General de l’Esport

Ets a:  IniciNotíciesCatalunyaNotícia id 13256
27.05.2010

CatalunyaLa FCPP ha rebut el certificat de Qualitat de la Secretaria General de l’Esport

El president de la Federació Catalana de Pitch & Putt, Víctor Moscatel, va rebre per a la nostra federació el certificat de Qualitat de la Secretaria General de l’Esport
Pagina nueva 1

La FCPP ha rebut el certificat de Qualitat de la Secretaria General de l’Esport

El dijous 20 de maig en un acte en el marc del Palau de la Generalitat de Catalunya el president de la Federació Catalana de Pitch & Putt, Víctor Moscatel, va rebre per a la nostra federació el Certificat de qualitat esportiva en organització i gestió d’acord amb la resolució VCP/3714/2009.

Ara fa dos anys la Secretaria General de l’Esport ens va proposar entrar en el primer grup de federacions que participarien en el procés de Certificació en la Qualitat de la Gestió. Llavors vam dir que era un moment de canvi en l’estructura professional de la nostra federació i és per això que vam iniciar aquest procés en el 2009. Una vegada superada l’auditoria de qualitat la FCPP  ha pogut obtenir el certificat.

El Programa de Qualitat s’ha consolidat ja com un model de certificació de la qualitat en les organitzacions esportives. Tot i que ha començat a implantar-se en federacions, el Govern de Catalunya vol obrir-lo a entitats com les associacions esportives escolars, els consells esportius i altres.

Fins al moment, gairebé el 30% de les federacions catalanes s’han incorporat al procés de la gestió de la Qualitat. El dijous 20 de maig van ser  10 les federacions que van rebre la certificació: hípica, entitats excursionistes, patinatge, tennis taula, futbol, natació, ciclisme, handbol, pitch and putt i triatló. Les cinc primeres van superar amb èxit el procés durant el 2008, durant un pla pilot que va escollir aquestes entitats segons unes variables relacionades amb els seus recursos (pressupost, llicències, clubs i gestió d’instal·lacions), la professionalització del personal i l’organització de competicions esportives. Les cinc federacions restants ho van fer el 2009.  Serà durant aquest 2010 quan augmenti aquesta xifra i obtinguin el segell de qualitat les federacions de hockey, voleibol, esquaix i raquetbol, gimnàstica, rugbi, motociclisme i tennis. El Programa de Qualitat aplicat a les federacions ha implicat, fins al moment, a 17 federacions, la qual cosa suposa 267.532 esportistes, 3.789 clubs, 200 treballadors. La voluntat és que la resta de federacions que ho desitgin s’hi vagin afegint.

La certificació ha comportat per aquestes federacions esportives diverses millores per a la seva gestió i funcionament. Entre d’altres, ha conscienciat aquestes entitats de la necessitat d’orientar-se al client i crear productes per assolir recursos propis, han concretat els objectius i la visió de futur, han clarificat l’estructura organitzativa i les tasques de cada lloc de treball, així com la política d’aliances, i finalment han definit els mecanismes de comunicació.

El desenvolupament del model de gestió de la Qualitat implica la coordinació entre la Secretaria General de l’Esport, com a centre gestor de la qualitat esportiva, i les organitzacions esportives. La Secretaria atorga la marca de qualitat, que ve definida per una norma que defineix els criteris que s’han de complir. Aquests condicionants són l’orientació de la federació a crear valor per als clubs i els esportistes, la definició de l’escenari de futur i lideratge clar i positiu per a l’organització, la gestió controlada amb dades i orientada a resultats mesurables, el disseny i l’estructuració de l’organització en base a processos, la participació en la gestió i desenvolupament dels treballadors i col·laboradors, la implantació d’estratègies de millora constant, l’establiment d’aliances amb proveïdors i/o estaments oficials, i la satisfacció de beneficis per a tota la societat. L’acompliment d’aquests criteris permet certificar que les federacions esportives catalanes han adoptat sistemes de qualitat i d’excel·lència en la seva gestió organitzativa. Aquesta marca es materialitza en un “segell” que recull valors com l’esport, l’excel·lència, la catalanitat i la professionalitat.

En l’acte d’entrega dels certificats hi va haver el parlament del vicepresident del Govern de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira,  la Secretària General de l’Esport, Anna Pruna, el president de la UFEC, David Moner, el president de la Federació Catalana de Tennis Taula, Jordi Prat, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora i del president de la Federació Catalana de Pitch & Putt Víctor Moscatel. El nostre president en el seu parlament va destacar que “el procés de qualitat ens ha servit per a reflexionar sobre la nostra forma de gestionar la federació. Ens ha permès unir en un document el que fins ara teníem d’una forma o altre de forma dispersa. En ser una federació jove diem sempre que caminem i fem camí. És a dir, que mentre gestionem l’activitat pròpia d’una federació a la vegada hem d’anar fent tota la reglamentació que permetrà desenvolupar el present i el futur. Amb el procés de Certificació de Qualitat a més de caminar i fer camí ens ha permès fer un full de ruta pel nostre futur. Una guia del camí cap a on volem anar. Hem definit quin futur volem.

A la vegada ens ha permès copsar formes i mètodes diferents de treballar. No és per tant només el què hem fet fins ara sinó també que des d’ara haurem de treballar de forma diferent en molts processos de gestió. També haurem de treballar aspectes o dimensions que  no havíem pres en consideració.

En la part final d’aquest procés també hem passat una auditoria. Fins ara ja passàvem l’auditoria econòmica, com moltes altres federacions i ara també hem passat la de qualitat. Les auditories són com anàlisis que t’encarrega un metge. Són fotos en un moment determinat sobre el teu estat. Si et vols cuidar n’hauràs de fer cas i prendre-les en consideració. Com a directius tenim l’obligació de cuidar molt la nostra federació i que tingui la millor salut possible.

L’auditoria ens ha dit els elements a destacar i els elements a millorar en totes les dimensions que hem treballat.”

 

MAPA WEB

       
 
FCPP ACPP
Diputació 274, pral. A
08009 Barcelona
Tel. 93 342 42 49 - Fax 93 412 16 79
info@pitch.cat - www.pitch.cat
Avís Legal
Política de Privacitat
Política de Cookies
La FCPP té el suport de la:
 
Generalitat de Catalunya EsportCat
La FCPP forma part de la:
UFEC FIPPA EPPA FOCIR
EEC